Vaikka sitä kuinka helmitilausta tehdessään yrittää kuvitella helmet livenä ja muka tietää miltä 5x6mm näyttää luonnossa, yllätyksiä tulee aina. Niin kävi myös viimeisimmässä tilauksessa, jonka tein kimpassa ystäväni kanssa. Järkytys oli suuri kun avasin pussin: helmet, joiden piti olla upean kookkaita, olivatkin kuin miniatyyri-mallia ja vastaavasti päin vastoin. Suurin järkytys oli ehkä lasiriipus, joka oli tarkoitus laittaa tilauskoruun kissansilmähelmien kanssa yhdistettynä. Riipus oli niin valtava, että nimesin sen "mollukaksi". No, kaikille helmille löytyy kuitenkin varmasti käyttöä jossain muodossa, mutta suunnitelmat menivät hieman uusiksi.

Ensimmäinen koru valmistui Lakritsi-makeanvedenhelmisekoituksesta, Swarovskin kristallibiconeista ja Hill Tribe-kukkariipuksesta. Jännityksellä odotan, mitä ystäväni Laura taikoo lähes samoista aineksista!

652388.jpg

Seuraava koru ei kuulu yllätys-kategoriaan, vaan on syntynyt puhtaasti helmipulan aikaan. En ole juuri tehnyt riipuksia itse, joten kokeilin aluksi tällaista yksinkertaista mallia.

652391.jpg

Ja vihoviimeisenä sitten Mollukka, joka päätyi yksinkertaiseen puuvillanauhaan, jotta ei näyttäisi liian raskaalta. Ei paha ensi järkytyksestä huolimatta!

652396.jpg